O nama

Svita je izraz kojim se označavaju pomoćnici, kuhari, sluge, tjelohranitelji i druge osobe koje na putovanjima prate monarha, predsjednika, visokog plemića, političara, poslovnog čovjeka, filmsku ili rock zvijezdu ili neku drugu važnu osobu. Izraz potječe od francuske riječi suite ("što slijedi").

Tamburaški sastav "Svita" postoji od 1996. godine, a počeli smo svirati nekoliko godina prije kao članovi tamburaškog orkestra HKUD-a "Petar Zrinski" iz Vrbovca s kojim smo pod vodstvom Zlatka Farszkog do 2004. godine, između ostalog, osvojili pet zlatnih plaketa "Tambura Paje Kolarića" na Festivalu tamburaške glazbe u Osijeku, te prvu nagradu na drugom međunarodnom festivalu "Il mondo in musica" u talijanskom gradu Fivizzano.

Stekli smo bogato iskustvo, svirajući po cijeloj Hrvatskoj, na raznim tamburijadama i festivalima, kao što su "Zlatne žice slavonije" - Požega, "Pjesme Podravine i podravlja" - Pitomača, "Zagorski glazbeni festival" - Krapina, "Tamburaška pajdašija" - Križevci, gdje je Svita 2007. osvojila i nagradu za najbolji tamburaški sastav...

Osim u Hrvatskoj, svirali smo također na međunarodnim festivalima manjina u Budimpešti 2004. i 2008. godine,  gostovali u „Haus Der Regionen“  u Austriji  2011. i u Francuskoj u Normandiji u „Theatre de Caen“ 2012. godine, te u Sloveniji, BiH...
Posebno smo ponosni i na nastup na Memorijalu Hrvoja Majića u Vinkovcima 2011. godine.

Također smo i članovi "Hrvatskog tamburaškog orkestra", s kojim smo do sada nastupili nekoliko puta (2006.-2010.) u koncertnoj dvorani V. Lisinski u Zagrebu, te u Šibeniku, Beču i Budimpešti.

T.S. Svita registriran je kao udruga sa glazbenom djelatnošću osnovana u cilju promicanja, razvitka i unapređenja glazbene kulture na području tamburaške glazbe.